NIEUWS: Etiket Nederland behaalt opnieuw AA-status BRC Certificaat

NIEUWS: Etiket Nederland behaalt opnieuw AA-status BRC Certificaat

Na de jaarlijkse audit hebben wij ook dit jaar ons BRC-certificaat weer mogen ontvangen van DNV.

Na de jaarlijkse audit hebben wij ook dit jaar ons BRC-certificaat weer mogen ontvangen van DNV. Opnieuw met status AA, wat inhoudt dat wij aan de strengste eisen voldoen als het goed gaat om het voedselveilig produceren van verpakkingsmateriaal, geschikt voor de levensmiddelenindustrie. U zult begrijpen dat wij trots zijn op dit resultaat en dat wij alles in het werk stellen om deze hoge standaard vast te houden.

Wat is BRC?
BRC Global Standards is een vooraanstaand certificatieprogramma dat wordt gebruikt door meer dan 23.000 bedrijven in 123 landen. Hiermee wordt de standaardisatie inzake kwaliteit, veiligheid en andere criteria gegarandeerd en de eindgebruiker beschermd.

BRC VOEDSELVEILIGHEID
Verpakkingsmateriaal voor voeding werd opgenomen in de normering voor de voedingsindustrie vanuit het besef dat verpakking en voeding integraal deel uitmaken van één productieketen. Mogelijke bacteriën of schadelijke stoffen op of in verpakkingen kunnen voedingswaren besmetten. Bijgevolg dient verpakkingsmateriaal aan dezelfde eisen te voldoen als de producten die erin verpakt worden.