Belona wordt onderdeel van Optimum Group!

Nieuws: Belona wordt onderdeel van Optimum Group!

Nieuwe marktleider Benelux in labels & flexibele verpakkingsoplossingen

Belona wordt onderdeel van Optimum Group!

Nieuwe marktleider Benelux in labels & flexibele verpakkingsoplossingen

Persbericht

Alkmaar/Oud Gastel, 11 maart 2019

Belona, een in Oud Gastel (Nederland) gevestigde specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De toevoeging van Belona, inclusief haar dochteronderneming Sema Label, past binnen het meerjaren strategisch groeiplan wat gericht is op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering. De groepsdirectie van Optimum Group zal de verantwoording overnemen van de huidige eigenaar/CEO Hans Reedijk.

Strategische rationale

 • Door de toevoeging van Belona ontstaat een unieke combinatie van expertise in UV flexo, offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een brede productrange van onder meer blanco en bedrukte zelfklevende etiketten, waaronder booklets, meerlaagse etiketten en linerless etiketten, shrink sleeves, bedrukte banderollen en flexibele verpakkingen.
 • Optimum Group bestaat nu uit 7 member companies gevestigd op 6 locaties te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, Belona (allen gevestigd in Nederland) en EPB en ASQ gevestigd in België.
 • De member companies hebben allen een eigen unieke product/markt combinatie waarbij toekomstige investeringen gericht zullen zijn op het doorvoeren van een verdere specialisering & positionering binnen de groep.
 • Door de combinatie van focused factories en centrale groepsfuncties voor sales, finance en stafdiensten, is een succesvolle, snelgroeiende en slagvaardige organisatie ontstaan die dicht bij haar klanten staat.
 • Gecombineerd zijn alle Optimum Group bedrijven in staat om bestaande en nieuwe klanten nog beter te bedienen door de voordelen van; een breder productenpakket, betere service door een gecombineerde verkooporganisatie, toegenomen flexibiliteit door de mogelijkheid van uitbesteding tussen de productielocaties en continuïteit in de R&D van nieuwe producten.
 • Door de samenvoeging van Belona en Optimum Group en nieuwe investeringen in drukpersen en afwerkmachines, wordt de productiecapaciteit verder uitgebreid en tevens wordt een nieuwe productgroep van linerless etiketten toegevoegd.
 • De groepsdirectie van Optimum Group zal de verantwoording overnemen van de huidige eigenaar/CEO van Belona, Hans Reedijk, die inmiddels de pensioengerechtige leeftijd heeft bereikt.
 • Met de acquisitie van Belona is een nieuwe marktleider in de Benelux ontstaan in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De Optimum Group heeft inclusief Belona een omvang van ruim € 100 miljoen omzet, 450 medewerkers en verwerkt ruim 100 miljoen m2 materiaal op een state of the art machinepark van onder meer 30 UV-flexo persen en 10 digitale printers, verspreid over 6 locaties.

  “We zijn erg enthousiast over de samenvoeging van Optimum Group en Belona, de laatste grote drukkerij in Nederland die niet tot een groep behoorde. De formule van Optimum Group is erg succesvol en blijkt iedere keer weer een “boost” te geven om versneld te kunnen groeien. We zijn dan ook vol vertrouwen in de toekomstmogelijkheden van onze gecombineerde groep van bedrijven richting onze klanten, medewerkers en leveranciers”, aldus Hans Reedijk, de huidige eigenaar van Belona, en Bart de Boer, de CEO van Optimum Group.

  Nadere gegevens transactie

  • De bedrijfsnamen Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, EPB, ASQ en Belona blijven naast elkaar bestaan.
  • Belona zal zich verder specialiseren op de grootschalige producties van met name flexo bedrukte, blanco en linerless zelfklevende etiketten waarbij de bestaande klanten van Belona nu ook toegang krijgen tot het volledige Optimum Group productassortiment.

  Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:

  Optimum Group B.V.                                                                      
  Nederland                                                                               
  +31 (0)85 273 23 33               
  info@optimumgroup.nl                                   
  www.optimumgroup.nl